3 detalii esentiale ale unui sistem de incalzire in pardoseala
Daca nu ati rezolvat problema incalzirii pentru sezonul de iarna, inca mai aveti timp sa va orientati catre un sistem optim pentru propria locuinta. Locuind intr-un apartament, cea mai la indemana metoda ramane racordarea la distributia locala de gaze sau chiar o centrala termica pe curent, aceste ansamble fiind cat se poate de eficiente. Daca discutam despre o eficienta maxima si sunteti unul dintre fericitii locatari care se bucura de o casa, ar trebui sa punem mai mult pret pe inovatia din domeniu: incalzirea in pardoseala.
Datand inca din perioada romanilor, incalzirea in pardoseala a suferit numeroase modificari de-a lungul timpului, prezentul oferindu-ne un ansamblu de incalzire solid, accesibil si extrem de performant. Performanta unui sistem de incalzire in pardoseala este redata in primul rand de consumul scazut de energie, o simpla conexiune la reteaua proprie de electricitate fiind satisfacatoare pentru a va oferi o temperatura constanta in toata locuinta.
Ce ar trebui sa stii despre un sistem de incalzire in pardoseala?
In momentul in care decideti sa va orientati catre ansamblele de incalzire in pardoseala, ar trebui sa puneti mare pret pe costurile de achizitie, montaj si intretinere. Daca discutam despre sistemele electrice, cele mai performante de altfel, ansamblele de acest gen sunt cat se poate de accesibile, componentele de baza fiind cablurile sau presurile electrice si termostatul, un sistem care va permite adaptarea ulterioara a temperaturii ambientale. Despre montaj, atat utilizatorii cat si firmele care asigura montaj profesional de sisteme de incalzire, au numai cuvinte de lauda. Ne referim la un montaj rapid, pregatirea pardoselii, turnarea sapelor sau fixarea cablurilor electrice fiind pasi la indemana oricui. Functionarea se face cat se poate de facil, simpla conectare la reteaua de electricitate si ajustarea termostatului oferindu-va un confort termic desavarsit.
Daca despre costuri am convenit ca sunt mult sub cele ale unei centrale termice de mari dimensiuni, nu ar trebui sa excludem din calcul nici performantele. Desi nu consuma la fel de multa energie electrica precum o centrala electrica, incalzirea in pardoseala ofera acelasi confort termic. Cablurile sunt montate sub pardoseala, sunt invizibile pentru cei care se perinda prin incapere, degaja o cantitate de caldura egala in orice colt al incaperii si nu se vor incalzi niciodata la temperaturi ridicate astfel incat sa existe riscul unor incendii sau disconforturi termice. Incalzirea in pardoseala a fost votata drept cea mai buna solutie pentru familiile cu animale sau copii cu varste fragede, distributia uniforma a temperaturii fiind un avantaj consistent pentru persoanele care obisnuiesc sa ia contact cu pardoseala.
Nu in ultimul rand, incalzirea in pardoseala este un sistem cat se poate de sigur. Fata de un calorifer care poate atinge temperaturi ridicate, periculoase pentru copii sau batrani, termostatul incalzirii in pardoseala are rolul de a stabiliza temperatura de la sol. Desi putem seta temperaturi ambientale chiar si de 25-30 de grade Celsius, temperatura pardoselii nu va atinge niciodata praguri periculoase pentru organismul uman. Cu o durata de viata de pana la 25 de ani, incalzirea in pardoseala ramane unul dintre cele mai sigure sisteme de incalzire de pe piata, amanunt demonstrat tehnic in urma miilor de teste realizate de specialisti si producatori.