Pages Navigation Menu

Confort termic pe timp de criza!

Cum iarna nu pare a da semne ca se afla spre final, iar Primaria Capitala a luat decizia sa taie toate subventiile regiei de termoficare, ne-am gandit la o solutie pentru prevenirea costurilor duble ale facturilor de caldura.

Una din solutii ar fi incalzirea in pardoseala cu ajutorul curentului electric.
Incalzirea in pardoseala prezinta numeroase avantaje economice,cum ar fi:

  • costuri mult mai mici de investitie comparativ cu sistemele clasice de incalzire (la jumatate,chiar),
  • elimina toate costurile bransamentului de gaz,nu este necesara intretinerea (revizii tehnice, si supravegherea sistemului),iar termostatele amplasate asigura un consum minim de energie datorita controlului temperaturilor.
  • incalzirea in pardoseala asigura si confortul consumatorului, oferindu-i posibilitatea de a avea permanent o pardoseala calda pe toata suprafata.
  • Reda un confort termic pentru intreg corpul de la picioare la cap, eliminand astfel posibilitatea aparitiei numeroaselor boli, atat la femei cat si la copii, cauzate de o pardoseala rece.

Pentru mai multe informatii cu privire la aceasta metoda de incalzire, l-am contactat pe directorul firmei TOTAL HEAT, dl Alexandru Ionete:
Sistemul de incalzire prin pardoseala nu este la vedere si ofera astfel posibiltatea consumatorului de a folosi spatiul interior dupa preferintele acestuia. Caldura este distruibata vertical pe toata suprafata, datorita sapei care se afla sub pardoseala. Curba termica a acestui sistem este ideala corpului omenesc, existand de altfel si posibilitatea de reglare a climatului interior. Este lipsita de orice zgomot in functionare si nu produce miscarea particulelor de praf. Instalarea intregului sistem, costa mai putin decat orice alte metode de incalzire: sisteme de incalzire pe baza de aer sau de apa. Acesta ar fi, spun eu, unul dintre cele mai mari avantaje atunci cand vine vorba despre locuinte mai mici sau despre economisirea energiei.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>