Pages Navigation Menu

De ce încălzirea în pardoseală?

 

Foarte multe persoane și-au pus întrebarea ”De ce încălzire în pardoseală?” .

 Ei bine, încălzirea în pardoseală are o mulțime de avantaje iar costurile sunt cu 25% mai mici decât în cazul sistemelor de încălzire clasice.

 Sistemul de incalzire in pardoseala a apărut prima dată în antichitate, mai exact în Egipt unde era folosit pentru încălzirea încăperii faraonului. De atunci și până în prezent tehnologia a avansat enorm și s-a ajuns la un sistem compatibil și capabil să producă căldură fără a prezenta vre-un risc de incendiu.

 Sistemul este implementat sub podeaua locuinței, astfel acesta nu este vizibil ochiului iar un oaspete nici nu observă acest aspect. În plus odată cu montarea acestui sistem scăpați de vechile calorifere, obțineți mai mult spațiu și scăpați de curățarea acestora.

 Temperatura  în încăpere va fi undeva la 22 de grade celsius, o temperatură perfectă pentru corpul uman. Temperatura va fi degajată uniform de la baza podelei către vârf, astfel se creează o stare de confort.

 Prin încălzirea în pardoseală se obține un consum redus de energie, după statisticile cercetătorilor costurile sunt reduce cu circa 25%. Sistemul se poate monta pe orice suprafața, fie ea parchet, gresie sau orice alt tip de material.

 Suprafața podelei este întotdeauna călduță ceea ce oferă o senzație de plăcere. În același timp este benefică pentru copii deoarece aceștia petrec majoritatea timpului pe jos și astfel sunt protejați de frig.

 Alte avantaje ale încălzirii în pardoseală :

-       nu necesită curățare

-       echipamentul nu se deteriorează în timp având o perioadă lungă de peste 50 de ani

-       nu sunt evacuate gaze și nici nu necesită coș

-       sistemul este ecologic, nu dăunează mediului înconjurător

-       nu necesită mentenanța

-       temperatura este setată cu ajutorul unui tempostat

-       funcționează doar pe curent electric

-       efect redus de apariție a igrasiei

-       este foarte silențios

-       pardoseala este mereu caldă și confortabilă

Încălzirea în pardoseală este la ora actuală cel mai inovativ sistem având avantaje numeroase. Totuși acest sistem are și un dezavantaj și anume curentul electric.

În cazul unei pane de curent sistemul se va opri din funcționare dar temepratura va scădea uniform și astfel nu se va simți un efect neplăcut organismului.

Pentru a combate aceste probleme se poate achiziționa un generator electric pe combustibil(benzină/motorină) care să îndeplinească aceleași funcții pe perioada problemei.

Totuși aceste probleme survin doar în zonele rurale.

 Consumul de energie al acestui sistem este de 20-25Wh/mp. Pe scurt un bec de 100W va consuma într-o ora tot atât cât acest sistem va cunsuma pentru a încălzi o suprafața de 4-5 metrii pătrați .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>