Pages Navigation Menu

Incalzire in pardoseala- Gazon

 

Jocurile sportive desfasurate in aer liber pot fi influentate in mod direct de calitatea gazonului, astfel ca in orice perioada a anului este  nevoie de un gazon natural intr-o stare perfecta. Cum puteti avea un gazon de calitate chiar si in perioadele ploioase sau reci? Investiti intr-un sistem de incalzire in pardoseala pentru terenurile sportive. Acesta se instaleaza sub gazonul terenurilor de fotbal, tenis sau chiar de golf si ajuta la cresterea naturala a ierbii prin degajarea in sol a unei temperaturi constante. Totodata, gazonul dvs va fi intotdeauna si intr-o stare buna din punct de vedere al temperaturii, inghetul fiind exclus din ecuatie.

Odata instalat acest sistem inovativ, cresterea ierbii va fi una constanta, atat pe timpul verii cat mai ales pe timpul iernii. Rezultatele nu sunt doar vizibile ci si rapide, astfel ca la numai trei saptamani de la instalare, gazonul va fi intr-o stare perfecta pentru a putea fi utilizat.

Montarea unui sistem de incalzire prin pardoseala pentru un gazon se face rapid, inainte de a instala un gazon nou dar si dupa ce gazonul a fost montat, refacerea intregului ansamblu realizandu-se in timp record. Cablurile de incalzire electrica a unui gazon se ingroapa in pamant, la o adancime de aproximativ 30 de cm, in acest mod evitandu-se eventualele avarii produse de masinile folosite la tunderea gazonului. La nivelul radacinii gazonului, temperatura va fi una constanta, de aproximativ 6-10 grade Celsius.

Alimentarea unui astfel de sistem de incalzire a gazoanelor naturale se face cu ajutorul aceluiasi sistem prin care se face iluminarea cu ajutorul nocturnei sau chiar cu ajutorul sistemelor electrice folosite pentru diversele utilitati. In cazul in care instalatia electrica actuala nu permite din punct de vedere energetic folosirea unui astfel de sistem, se face un calcul de catre specialisti in privinta puterii electrice consumate, astfel ca ajustarea se face extrem de rapid si cu costuri minime. Este indicat ca sistemul de incalzire prin pardoseala sa nu ruleze in acelasi timp cu nocturna, in acest caz evitandu-se eventualele probleme de ordin electric datorate consumului mare de energie.

Inainte de sezonul de primavata, este indicata folosirea cablurilor de incalzire timp de 1-2 luni de zile, astfel ca intreaga retea de radacini se va dezolva propice, inainte ca terenul sa fie utilizat la capacitate maxima. In acest caz, distrugerea gazonului nu va mai avea loc indiferent de nivelul de uzura ulterior.

Ca si concluzie, sunt mi de terenuri de sport exterioare care folosesc acest sistem de incalzire in pardoseala, calitatea gazonului in perioadele de iarna fiind una vizibil superioara decat in cazul unui gazon care nu dispune de aceasta tehnologie inovativa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>