Pages Navigation Menu

Pasii de urmat pentru montarea unui sistem de incalzire in pardoseala

 

090420121027Incalzirea in pardoseala se caracterizeaza prin: siguranta, calitate, rapiditate in montaj si confort termic ridicat. Daca siguranta si calitatea sunt oferite de producator, confortul termic reprezinta un segment care se afla intr-o legatura stransa cu montajul. Desi avem parte de un proces relativ rapid si simplu de montaj, respectarea cu strictete a pasilor reprezinta cheia succesului pentru a avea parte de un rezultat perfect, un rezultat care sa va ofere un grad de confort maxim.

1. Finisarea suprafetelor.

Daca ati efectuat turnarea placii si ati conturat celelalte facilitati ale incaperii(apa, retea electrica samd), trebuie sa aveti un finisaj cat mai bun al suprafetei pe care veti monta incalzirea in pardoseala.

2. Montarea castetelor de distributie si a benzii perimetrale

Primul pas este de a marca si a monta casetele de distributie. Este recomandat ca, in cazul unor cladiri cu mai multe nivele, sa se prevada cate o caseta de distributie pentru fiecare nivel, fiecare dispunand de colectori distribuitori. Amplasarea acestor casete se face la aproximativ 0.6 m intre placa de incalzire in pardoseala si colectorul inferior.

Montajul benzii perimetrale se face pe conturul camerei sau alte suprafete care depasesc cota pardoselii. Taierea acestei benzi se face la inaltimea sapei finite, ne referim aici la ultima sapa din cadrul finisarii pardoselii.

3. Montajul izolatiei

Avem doua tipuri de placi pentru izolatie, cele de cu nuturi si cele de tip rulou. In cazul celor cu nuturi, se recomanda montajul incepand din coltul indepartat fata de usa, fixarea realizandu-se cu sistemul de incastrare. Placile de tip rulou este indicat sa se moonteze cu banda adeziva la imbinari pentru a nu permitei sapei sa se infiltreze. Ambele tipuri de izolatii sunt prevazute cu folii de protectie pentru socuri sau umiditate, astfel ca sistemul va fi intotdeauna in siguranta.

4. Montajul sistemului de incalzire

Montajul incalzirii in pardoseala difera in functie de sistemul pentru care ati optati. Pentru orice sistem ales, beneficiati de un intreg set de informatii in privinta montajului tubulaturilor, a cablurilor sau chiar a covoraselor. De exemplu, covorasul T2QuickNet: Retea subtire de incalzire, auto-aderenta, se monteaza direct pe suprafata, sub placile de pardoseala de tip ceramic. Datorita unei grosimi reduse, sapa care se va turna ulterior peste covoras, inainte de a monta tipul de pardoseala dorit.

5. Turnarea sapei

Pentru turnarea sapei trebuie sa tineti cont de cateva aspecte deosebit de importante: Nu realizati turnarea sapei la temperaturi mai mici de 5°C si utilizati aditiv pentru sapa, acesta avand rolul de a fluidiza si de a elimina aerul.

6. Test + punerea in functiune

Inainte de a face teste, este indicat ca sapa sa fie perfect uscata. Perioada de uscare a sapelor variaza intre 7 si 21 de zile, in functie de tipul sapelor si de grosime. Prima utilizare se face la temperaturi de 20-25°C, urmand ca la decurs de 3-4 zile sa se creasca temperaturi cu inca 3°C pana la valoarea maxima.

7. Finisarea suprafetei si adaugarea pardoselii

Dupa efectuarea testelor, puteti sa incepe finisarea pardoselii in vederea adaugarii suprafetei dorite. Atentie: Pentru fiecare tip de incalzire electrica sub pardoseala se prevede folosirea unei anume game de pardoseli!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>