Pages Navigation Menu

Incalzirea in pardoseala, solutia care te scoate din iarna

In sezonul rece, pe langa nametii de zapada care ne inconjoara, principalul inamic al oamenilor este frigul. De aceea, trebuie gasita cea mai buna solutie pentru a avea in casa confortul termic necesar. Incalzirea in pardoseala, desi nu este ceva nou pe piata, se pare ca in ultimii ani a luat amploare fiind considerata o solutie ideala pentru incalzirea locuintelor.

Cei care opteaza pentru un sistem de incalzire in pardoseala pot alege intre cele doua tipuri de incalzire: incalzire in pardoseala care se bazeaza pe apa sau incalzire in pardoseala bazata pe energie electrica.
Incalzirea cu apa se realizeaza prin intermediul unor tevi montate in pardoseala iar cea electrita prin intermediul unor cabluri speciale care incalzesc dusumeaua.
Acest sistem de incalzire este folosit cu succes si in alte locuri cum ar fi: incalzirea pentru gazon, sali de sport, pentru monumente, chiar si biserici sau manastiri, fiind utilizat ca sistem unic de incalzire sau suplimentar.

Iata cateva avantaje ale incalzirii in pardoseala:

Atat timp cat sistemul este instalat corect, incalzirea in pardoseala este considerata mult mai eficienta decat cea clasica. Unul din avantajele majore este faptul ca pardoseala este incalzita uniform iar caldura este emanata pe toata suprafata camerei. Un alt avantaj este ca sistemul de incalzire nu este vizibil, astfel exista mai mult spatiu in incapere fara acele clasice calorifere. Mai trebuie mentiontat ca nu exista consturi de intretinere si totodata nu creaza zgomot sau alte neplaceri. Datorita temperaturii constante sunteti feriti de igrasie, iar de incedii si explozii nici nu se pune problema. S-a dovedit ca folosirea unui astfel de sistem poate reducere costurile de incalzire a unei locuinte cu pana la 25%, practic acesta fiind principalul avantaj. Durata de montare a unui sistem de incalzire in pardoseala este cuprinsa intre 2 – 3 zile. Abia dupa o expertiza in detaliu a locuintei se vor demara lucrarile de instalare, iar mai apoi testul de functionare.

In concluzie pot spune ca sistemul de incalzire in pardoseala este un sistem inovativ si cu adevarat avantajos folosit din ce in ce mai mult in ultimii ani si care va revolutiona in viitor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>