Pages Navigation Menu

Calcularea pierderii de caldura

Dintr-un sistem de incalzire prin pardoseala bine proiectat face parte si cunoasterea efectiva a pierderii de caldura din incaperea care trebuie sa fie acoperita. Insa acest lucru este adesea greu de calculat, iar intr-o locuinta veche este adesea greu sa gasesti detalii cu privire la modul in care este construita cladirea.

 

Daca cunoasteti consumul actual de energie Q [kWh] pentru locuinta dvs. si suprafata totala locuita A [m2], puteti estima pierderea de caldura din qcamera [W/m2] folosind aceasta formula simpla: qcamera=0,5-Q/A. Pentru bai si incaperi de la etaj trebuie sa adaugati 20-50%.

 

Urmatorul pas este sa determinati suprafata de podea incalzibila Acaldura. Acest lucru inseamna ca suprafata acoperita cu dulapuri, vani, chiuvete, etc. trebuie scazuta din suprafata totala a camerei Acamera.

 

Pentru a garanta un sistem de incalzire cu reactie rapida, intensitatea totala calculata trebuie marita cu aprox. 30%.

 

Intensitatea necesara poate fi aflata:

 

Qcaldura[W/m²] = 1.3 – qcamera – Acamera/ Acaldura

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>