Pages Navigation Menu

Încălzire în pardoseală VS încălzire clasică

 

În momentul când dorim să achiziționăm un produs ne interesăm și facem o comparație între produsele similare existente pe piața. Astfel am ajuns la comparația dintre încălzirea în pardoseală și încălzirea clasică.

 

Ce diferă între aceste două sisteme ?

 Încălzirea în pardoseală se realizează prin implementarea unor tuburi sub nivelul podelei fiind astfel nedetectabile, iar încălzirea se realizează prin propagarea căldurii de la nivelul solului către bază. În schimb în cazul sistemului clasic încălzirea se realizează prin montarea caloriferelor în interiorul locuinței, calorifere care în timp se vor umple de praf și vor deveni foarte greu de curățat. Totodată căldura nu este distribuită uniform și este aruncată la propriu în interiorul camerei.

 Încălzirea în pardoseală se realizează doar pe bază de curent iar consumul de energie este undeva la 100W/oră, un consum relativ mic comparabil cu un bec. Pe partea cealaltă încălzirea clasică se realizează prin distribuirea de apă caldă în calorifere iar consumul este cu 25% mai ridicat . În cazul persoanelor ce dețin centrală electrică sistemul clasic consumă atât gaze naturale cât și curent electric.

 În urma studiilor cercetătorilor americani s-a demonstrat că sistemul de încălzire în pardoseală este mult mai eficient și consumul mai redus fața de sistemele clasice de încălzire.

 

 Care este temperatura medie în încăpere ?

 În cazul sistemului de încălzire în pardoseală temperatura din încăpere poate fi setata cu ajutorul unui termostat. Totuși o temperatură ideală ar fi undeva la 22 de grade celsius și 18 grade celsius la nivelul capului. În cazul sistemului clasic temperatura din încăpere nu se poate stabili cu exactitate deoarece căldura nu este propagată uniform de la bază către vârf ci este propagată de la100 cmde la nivelul solului.

 Sistemul de încălzirea în pardoseală nu necesită curățare deoarece tuburile sunt introduse sub podea și astfel nu sunt vizibile. Tot ceea ce va trebui să faceți este să curățați doar podeaua (lucru pe care îl și făceați deja).

În cazul sistemului clasic pe lângă curățarea podelei va trebui să vă ocupați și de curățarea caloriferelor, mai ales că sunt ”aspiratoare” de particule de praf. Și știți cel mai bine cât de greu este să pătrundeți prin spațiile acelea înguste doar pentru a șterge praful acumulat.

 

Care este diferența de preț dintre sistemul de încălzire în pardoseală și șistemul clasic ?

 Costul sistemul de încălzire în pardoseală este destul de mare și variază în funcție de dimensiunea locuinței. Un expert vă va contacta și va veni personal la dumneavoastră acasă pentru a vă examina locuința și a realiza un preț pentru lucrare.

 În cazul sistemului de încălzire clasic costul de montare este relativ mic dar cel de consum este foarte mare. Calculând pe o perioadă de minim 3 ani veți oberva că veți plăti mai mult cu 25% la încălzirea clasică decât la încălzirea în pardoseală.

 Astfel spus, sistemul de încălzirea în pardoseală este mult mai avantajoasă și veți economisii o grămadă de bani.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>