Pages Navigation Menu

Incalzire in pardoseala – monumente

 

Calitatea si flexibilitatea sistemelor de incalzire in pardoseala face ca acestea sa poata fi utilizate chiar si in incaperi la care nu v-ati fi gandit niciodata ca pot beneficia de acest sistem inovativ. Mai pe scurt, se garanteaza o calitate maxima a lucrarii chiar si in cazul monumentelor de mare anvergura, sistemele de incalzire in aprdoseala putand fi utilizate ca sisteme unice de incalzire sau ca o sursa suplimentara. Datorita calitatii proiectiei acestor sisteme, pierderile de caldura sunt minime, confortul vizitatorilor dintr-un monument fiind unul excelent.

Componentele unui sistem de incalzire in pardoseala nu sunt numeroase, pentru o configuratie optima avand nevoie de cablu incalzitor, sistemul de prindere alcatuit din benzi speciale de fixare, termostat de perete sau chiar de un tabou dotat cu senzor si un tablou de comanda, pentru a facilita folosirea acestuia.

Alimentarea se face la o sursa de 220V si nu la 380V, asa cum multi banuiau, consumul de energie nefiind tocmai unul ridicat. Fiecare cablu incalzitor al sistemului este alimentat de un circuit monofazic, independent, sistemul fiind unul similar cu un circuit de priza.

Pentru a folosii un sistem de incalzire in pardoseala, se folosesc comenzi automatizate realizate prin intermediul sezonrilor de aer sau cu ajutprul unui termostat de perete. In cazul in care temperatura mediului ambient se modifica, indiferent ca aceasta creste sau scade, sistemul poerneste sau opreste alimentarea cablurilor incalzitoare. Un avantaj al sistemelor de incalzire prin pardoseala il reprezinta distributia caldurii prin pardoseala intr-un mod constant dar si controlat de un termostat, astfel ca economia de energie va fi una mai mult decat vizibila, de peste 15%.

Montarea unui sistem de incalzire in pardoseala se face simplu si rapid ingropandu-l in sapa de pardoseala la o adancime de cativa cm. Avantajul la montare este faptul ca se poate monta fie in cazul unei pardoseli noi construite, fie sub una deja existenta, montajul realizandu-se indiferent de natura pardoselii.

Lipsa de incredere in calitatea unui sistem de incalzire in pardoseala a disparut odata cu feedback-ul pozitiv primit de la clientii din intreaga lume dar si datorita garantiei oferite de producator, de peste 10 ani de la punerea in functiune. De asemenea, durata de viata este una extinsa, de peste 50 de ani, perioada care se poate asemana cu durata de viata a cladirii in care sunt montate.

Asa cum spuneam inca de la inceput, acest sistem de incalzire in pardoseala se poate monta chiar si intr-un monument, fie el istoric, fie unul de rang bisericesc, asa cum sunt bisericile, catedralele sau manastirile.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>